Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Examshare nu medlem i branschorganisationen Swedish EdTech Industry

Branschorganisationen för edtech med att välkomna fler medlemmar, däribland en av de stora jättarna i sammanhanget och två mindre edtechföretag, varav ett helt nystartat. Swedish Edtech Industry startade så sent som i januari 2017 och samlar företag som levererar utbildningsteknologi till utbildningssektorn.

Att intresset hos bolagen är så stort att gå med i branschorganisationen visar på behovet av att samarbeta i ett starkt ekosystem som delar kunskap och där vi kan arbeta branschövergripande med initiativ och förbättringsfrågor, säger Jannie Jeppesen, vd på Swedish Edtech Industry. Vi är en förhållandevis ung bransch och när vi nu etablerat oss har vi för första gången ett forum för samverkan där ökad kvalitet och effektivisering står i fokus. Vi har redan startat flera branschövergripande initiativ för att underlätta och få smarta ekosystem på plats ute på skolorna och nu får vi fortsatt kraft, när vi 2019 drar igång fler satsningar på kvalitet. Att bli medlem är en signal på att man vill vara med och bidra till det arbetet, det känns extra roligt att välkomna Google, som är en viktig spelare i ekosystemet, säger Jannie Jeppesen.

Google for Educations uppdrag är att ge lärare och studenter tillgång till modern teknik som kan hjälpa till att expandera klassrummet utanför dess väggar, öka engagemang hos elever och effektivitet hos lärare, för att uppnå bättre upplevelser och resultat. Vi är glada över att bli medlem i Swedish Edtech Industry så att vi kan samarbeta, dela med oss av erfarenheter från andra länder runt om i världen och tillsammans driva innovation inom utbildning och lärande i Sverige. ” – Joakim Abrahamsson, Head of Google for Education, Sverige

Google for Educations erbjudande består av samarbets- och kommunikationsplattformen G suite for Education och Chromebooks.
Seterra är en portal för att lära sig namngeografi och är idag översatt till 35 språk.

Examshare (Greatstep Edtech) är en startup där lärare skapar och delar prov. Idag kopplat till Digiexam, men utvecklingsplaner för fler plattformar finns.
Edtech: Står för Educational Technology. Branschen omfattas av en bredd av tjänster och produkter såsom läromedel, lärresurser, provverktyg, lärplattformar, administrativa system, hårdvara, nätverk, kommunikationslösningar och kompetens.

Fler inlägg